Passa al contingut principal

EL SILENCI 

NATURAL

EL SILENCI I EL BOSC

Blog Els arbres, entre el cel i la terra, de Josep Gordi Serrat >>>

 [...] “Aconseguir viure i sentir el silenci dins del bosc és una tasca que necessita temps i constància. Sempre penso que aquesta harmonia la podem aconseguir en qualsevol espai forestal. Per tant, no cal cercar només viure el silenci sota els arbres pluricentenaris, sinó que també podem aconseguir-ho en una senzilla pineda de pi blanc o en un alzinar. És més important la quotidianitat en la relació amb el bosc que l’espectacularitat. En definitiva, el que cal és perseverança, solitud, obrir tots els sentits i humilitat.”

     Bosc de La Gravolosa, Osona (Catalunya)

Llegiu l’article complet a http://arbresjosepgordi.blogspot.com.es/2013/09/el-silenci-i-el-bosc.html
Platja del SilencioLa platja del Silencio, a Cudillero (Astúries) és un d'aquests llocs on el temps s'atura i que val la pena anar a veure. Com no està molt a prop de cap nucli de població gran encara conserva aquest estat de platja semidesconeguda encara que la seva bellesa farà que, tard o d'hora, sigui descoberta pel gran públic.

Per arribar fins a aquesta platja (també anomenada del Gavieiru o Gavieiro), hem d'arribar fins al poble de Castañeras, a 16 quilòmetres de Cudillero en direcció Oest. Per baixar-hi, hem de deixar el cotxe abans d'arribar al penya-segat. En arribar al poble, ja veiem els cartells indicant cap a on hem d'anar. Si aparquem el cotxe, podem arribar-hi recorrent un camí de terra que és altament recomanable caminar a peu per plaer (uns 10 minuts).

Des de dalt sens dubte és la vista més espectacular i des de baix, depèn molt de com aquest la mar, de l'hora que sigui per això de la llum del sol, etc. però és molt bonica també des de la riba.

 


La longitud de la platja del Silencio és d'uns 510 metres i no és molt ampla. Té molt poca sorra, ja que la majoria de la superfície és de còdols. Tampoc no busqueu cap tipus de servei o bars o coses per l'estil perquè no n'hi ha.


Només per la pau espiritual que es respira en un paisatge paradisíac com aquest, val la pena acostar-se fins a la zona de Cudillero i a aquest racó d’Astúries.

 

 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA NOTA POSITIVA Un fong comestible devora el plàstic i podria netejar els nostres abocadors.   El poliuretà és un dels productes sintètics més contaminants al món, perquè, un cop que s'ha produït aquest material, és impossible biodegradar-lo. Aquest plàstic s'empra en tots els aspectes de la vida quotidiana, des de mànegues fins a seients per a autobusos. El principal avantatge d'aquest material, naturalment, és que és barat, però el seu cost ambiental és altíssim. Almenys això es creia abans de descobrir el meravellós Pestalotiopsis microspora . El descobriment del "fong menjaplàstic" va ser el fruit inesperat d'una expedició de la Universitat de Yale a l'Amazones. A l'internar-se en la jungla equatoriana, el grup d'estudiants es va dedicar a buscar plantes i a conrear-ne els microorganismes. Un d'aquests, el Pestalotiopsis microspora , és capaç de consumir plàstic, però el més sorprenent és que el fong pot sobreviure una dieta de plàstic