Passa al contingut principal

LA CIÈNCIATintín va arribar a la Lluna abans que ho fes en Neil Armstrong

Tintín a la LlunaPodeu comprovar-ho a l’exposició que presenta el Cosmocaixa de Barcelona, fins al 31 de maig de 2019, sobre l'exploració del nostre satèl·lit, que va començar farà 50 anys al juliol. Jo recordo aquest esdeveniment d’una manera especial. Tenia aleshores 13 anys i estava en unes vacances d’estiu una mica peculiars, perquè vaig anar a Torrelles de Llobregat a passar-hi uns dies amb la meva mare, els dos sols. La resta de la família campava al seu aire: els meus germans ja eren post-adolescents, i tenien altres interessos, és clar; el meu pare treballava i la meva àvia es quedava a Barcelona per cuidar del menjar i la casa.


El record és en blanc-i-negre, una matinada de juliol, a través d’un aparell televisiu tipus baluerna, aleshores tan normal com pot ser-ho ara una pantalla de plasma. Entre l’esdeveniment en si i l’hora intempestiva a què no estava acostumat a estar despert van constituir una fita personal inesborrable.

Resultat d'imatges de tintin a la lluna


       Resultat d'imatges de tintin a la lluna

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA NOTA POSITIVA Un fong comestible devora el plàstic i podria netejar els nostres abocadors.   El poliuretà és un dels productes sintètics més contaminants al món, perquè, un cop que s'ha produït aquest material, és impossible biodegradar-lo. Aquest plàstic s'empra en tots els aspectes de la vida quotidiana, des de mànegues fins a seients per a autobusos. El principal avantatge d'aquest material, naturalment, és que és barat, però el seu cost ambiental és altíssim. Almenys això es creia abans de descobrir el meravellós Pestalotiopsis microspora . El descobriment del "fong menjaplàstic" va ser el fruit inesperat d'una expedició de la Universitat de Yale a l'Amazones. A l'internar-se en la jungla equatoriana, el grup d'estudiants es va dedicar a buscar plantes i a conrear-ne els microorganismes. Un d'aquests, el Pestalotiopsis microspora , és capaç de consumir plàstic, però el més sorprenent és que el fong pot sobreviure una dieta de plàstic